Skip to content

Facebook Messenger Bots for Dummies

Sådan fungerer Facebook messenger chatbots

Du har måske hørt rygter om Facebooks seneste opfindelse: Chatbots  I April 2017 annonncerede Mark Zuckerberg (dirketøren for Facebook) hvordan han så fremtiden indenfor marketing og hvordan virksomheder kommer til at kommunikere med deres kunder i fremtiden, og hans helt simple svar er chatbots

Hvad er en bot?

Helt simpelt er en bot et program, der bruges til at automatisere opgaver. Chatbots er en service som alle virksomheder kan integrere til Messenger og dermed få adgang til et marked på 1,5 mia potentielle kunder, En chatbot er et godt sted at starte en relation med en eksisterende eller ny kunde og forkorter tiden drastisk for gentagne forespørgsler som åbinngstider , produkter og lagerstatus.

Chatbots er typisk sat op til at reagere på specifikke nøgleord som feks. “åbningstider” eller “klage” og kan reagere hurtig når dine kundeservicemedarbejdere ikke er på arbejde.

Ok, hvordan fungerer en bot egentlig?

Når du feks. okmmer ind på Fairs hjemmeside (Vierfair.dk) eller vores Facebookside (facebook.com/vierfair) bliver du mødt af vores bot: Fairbot.
Fairbot er et stykke somftware kan kommunikere med besøgende alle døgnets timer – Så når vi er ude og handle eller sover, kan vi hjælpe nysgerrige med at efterlade deres telefonnummer eller booke et møde direkte i vores kalender uden at vi behøver at være tilstede. Det gør os rigtigt meget tilgængelige og hjælper dig med ikke at vente på svar.

Hvordan finder kunder & brugere jeres bot?

En af de største bekymringer for virksomhedsejere er :

Hvis jeg skal bruge tid og ressourcer på en chatbot, hvordan finder potentielle kunder den så?

Facebookbrugere kan søge efter virksomheder gennem messenger og som alle andre platforme er aktiv promovering et af de bedste redskaber til at promovere din chatbot.

Her er 3 eksempler på hvordan du kan forbinde din chatbot

  • Messenger Link

Når du opretter en “Facebook for virksomheder” side autogenererer Messenger et link til din virksomhed, når en bruger klikker på linket åbner messenger app’en eller vinduet i din browser.

  • Messenger QR kode

Denne kode kan du “scanne” på din smartphone som så efterfølgende sender dig direkte ind til chatbotten

  • Messenger knap

EN messenger-knap kan indsættes på din hjemmeside eller og når den bliver klikket på – aktiverer den chatbotten på messenger.

 

 

 

 

 

Categorized: Chatbots