Facebook Messenger Bots for Dummies

Sådan fungerer Facebooks MessengerBots

 

Du har måske hørt rygter om Facebooks seneste opfindelse: Chatbots

 

I April 2017 annonncerede Mark Zuckerberg (direktøren for Facebook) hvordan han så fremtiden indenfor marketing og hvordan virksomheder kommer til at kommunikere med deres kunder i fremtiden, og hans helt simple svar var: Chatbots.

Hvad er en bot?

Helt enkelt,  er en bot et program, der bruges til at automatisere opgaver. Chatbots er en service som alle virksomheder kan integrere til Messenger og dermed få adgang til et marked på 1,5 mia potentielle kunder, En MessengerBot er et fantastisk sted at starte en relation med en eksisterende eller ny kunde og forkorter dermed tiden for generelle forespørgsler som Hvornår åbner i? Hvor er min pakke osv.

Chatbots er typisk sat op til at reagere på specifikke nøgleord som feks. “åbningstider” eller “klage” og kan reagere hurtig når dine kundeservicemedarbejdere ikke er på arbejde.

Så hvordan fungerer en bot egentlig?

 Når du feks. kommer ind på Fairs hjemmeside (Vierfair.dk) eller vores Facebook-side (facebook.com/vierfair) bliver du mødt af vores Fairbot.

Fairbot er et stykke somftware der kan kommunikere med besøgende alle døgnets timer – Så når vi er ude og handle eller sover, kan vi hjælpe nysgerrige med at smide deres telefonnummer eller booke et møde direkte i vores kalender, uden at vi behøver at være tilstede. Det gør os rigtigt meget tilgængelige og hjælper dig med ikke at skulle vente på svar.

 

Hvordan finder kunder & brugere jeres bot?

 En af de største bekymringer for virksomhedsejere er :

Hvis jeg skal bruge tid og ressourcer på en chatbot, hvordan finder mine kunder den så?

Facebookbrugere kan søge efter virksomheder gennem Facebook Messenger og som alle andre platforme er det vigtigt at markedsføre sin virksomhed aktivt her, Facebook er også  et af de bedste redskaber til at promovere en Chatbot.

Her er 3 eksempler på hvordan du kan forbinde din chatbot 

Messenger Link

Når du opretter en “Facebook for virksomheder” side autogenererer Messenger et link til din virksomhed, når en bruger klikker på linket åbner messenger app’en eller vinduet i din browser.

Messenger QR kode

Denne kode kan du “scanne” på din smartphone som så efterfølgende sender dig direkte ind til chatbotten

Messenger knap

EN messenger-knap kan indsættes på din hjemmeside eller og når den bliver klikket på – aktiverer den chatbotten på messenger.

 

Overvejer du også at få en MessengerBot så kontakt os og hør nærmere om hvordan du kommer igang.

 

Bedre kundeengagement med Chatbots

Et website eller en app er jo nok den mest gængse måde at kommunikere sine tjenester til kunder. Men ikke alle kunder er villige for at downloade en app, så hvad sker der, når forbrugerne har brug for nogen til at løse deres udfordringer iforb. med kundesupporten. Ikke alle kundesupportopkald gir iglade kunder, for ikke at nævne lange ventetider i telefonslusen for at få fat i en kundeservicemedarbejder.

læs mere

Fremtiden tilhører chatbots

Chatbots har den fordel, at rigtigt ​​mange mennesker allerede har installeret Messenger,r. Eksempler på chatbots er Anna, den virtuelle assistent hos IKEA, Sophie, modstykke til Congstar eller Elias, som hjælper med dine investeringer.

læs mere